Werkwijze

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Vertrouwen en veiligheid staan voorop, een coaching- of therapieproces heeft alleen effect als de ‘klik’ er is. Mijn begeleiding kenmerkt zich door openheid en een groot inlevingsvermogen. Je kunt met mij alles bespreken, ik luister zonder oordeel. Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen om elkaar te leren kennen en te onderzoeken of ik de aangewezen persoon ben om jou op weg te helpen.

Na je aanmelding ben je welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op basis hiervan besluiten we samen of we een traject gaan starten.

Werkwijze
Werkwijze

Mijn werkwijze is oplossingsgericht.

Ik ben van mening dat de antwoorden en oplossingen voor jouw doel of probleem onbewust al aanwezig zijn. Ik help je enkel op weg ze te (her)vinden. Dit doe ik door je een spiegel voor te houden en samen werken we aan inzichten en bewustwording. Ik begeleid en ondersteun je bij de stappen die je zet en heb aandacht voor je gevoelens en emoties.
Ik ben integratief opgeleid, dit houdt in dat ik met verschillende technieken en methodes werk want wat voor de één helpend is hoeft voor een ander niet te werken. De ene keer is er een  doelgerichte en praktische aanpak helpend en soms gaat het een laagje dieper en zijn de gesprekken meer therapeutisch van aard. Wat voor jou nodig is bepalen we samen gedurende het proces.

Inner Child therapie.

In 2019 heb ik de therapeutische opleiding Inner Child therapie afgerond en sindsdien maakt deze therapievorm een belangrijk onderdeel uit van mijn werkwijze.

Inner Child therapie is een methodiek die je helpt en inzichten geeft in onverwerkte (traumatische) ervaringen uit je kindertijd. Het maakt niet uit hoe oud je bent we hebben allemaal een kind in ons dat met ons mee loopt.
In onze kindertijd maken we dingen mee die pijnlijk zijn maar die we nog niet konden verwerken gewoonweg omdat we daar te jong voor zijn. Deze oude gevoelens èn overlevingsstrategieën hebben hun sporen nagelaten en triggeren je in je volwassen leven. Het gevolg is dat je belemmert wordt door steeds terugkerende nare ervaringen in bijvoorbeeld je relatie, op je werk of in vriendschappen waarbij je vaak niet begrijpt waarom dit je steeds overkomt.

Met Inner Child therapie ga je terug naar je kindertijd en maak je van al deze ervaringen jouw verhaal. Hierdoor wordt er een helingsproces in gang gezet. Het verleden kun je niet veranderen, maar door jezelf beter te begrijpen leer je beter voor jezelf te zorgen en om te gaan met de triggers die je ervaart èn kan je de emoties een plek te geven.
Inner Child therapie kan o.a. heel goed werken bij relatieproblemen, stress en burn-out, angstklachten, somberheid, weinig zelfvertrouwen, faalangst ect.

Wat levert een coachings- counselingstraject jou op?

Werkwijze
  • Meer zelfvertrouwen
  • Innerlijke groei en bewustwording
  • Meer energie
  • Je kan beter grenzen stellen en keuzes maken
  • Betere balans tussen werk en privé
Werkwijze
  • Meer genieten, van werk, leven, liefde en gezin
  • Beter om kunnen gaan met stress
  • Inzicht in je kwaliteiten, talenten en vaardigheden
  • Een luisterend oor. Anderhalf uur volledige aandacht voor jou!

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen?

Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactformulier

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Anika van Steenbergen

Nieuwe Parklaan 17

2597 LA Den Haag

KVK: 63653613

Bereikbaarheid

Mijn praktijk is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De haltes van bus 22 en tram 9 zijn op enkele minuten van Villa Putruwiel. Er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.
ABC
rbcz
× Stel mij gerust een vraag?