Trajecten die je met mij aan kunt gaan

Life coaching

We krijgen allemaal te maken met mooie en minder mooie dingen in het leven. We gaan soms door lastige fases en moeten ingewikkelde keuzes maken. Life coaching helpt je om krachtig en bewust in het leven te staan. Je staat stil bij wie je bent, wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Ook is life coaching waardevol als je ondersteuning nodig hebt bij tegenslagen en moeilijke ervaringen. Je leert hoe je er mee om kunt gaan en om er krachtiger uit te komen.

Het begint met het formuleren van je doel. Samen gaan we op zoek naar wat er in de weg staat en wat je mag leren om je doel te bereiken. Je ontdekt wat je belemmerende patronen en blokkades zijn en hoe je die weg kunt nemen.
Vervolgens kijken we welke concrete stappen je kunt zetten en reflecteren we hier op. Een leerproces gaat met vallen en opstaan maar uiteindelijk ga je jezelf en anderen beter begrijpen en dat is fijn!

Life coaching is geschikt bij vragen rondom zingeving, persoonlijke ontwikkeling, werk, relaties en vriendschappen.

Counseling

Counseling is een vorm van psychosociale hulpverlening waarbij je inzicht krijgt in de kern van je probleem en waar het vandaan komt. Als je inzicht hebt waar iets vandaan komt dan begrijp je jezelf beter en wat het effect is op je omgeving. Er is vooral aandacht voor de gevoelsmatige kant, dus wat doet het met je en hoe ga je er mee om.
Bij counseling kijk je bij jezelf naar binnen en gaat het om het ontwikkelen van het zelf oplossend vermogen. Je leert je eigen antwoorden en oplossingen te vinden zodat het bij je past en je ze gemakkelijk kunt toepassen. Counseling helpt de balans in jezelf en je leven terug te vinden en je klachten te verminderen.

Een counselingstraject bestaat voornamelijk uit gesprekken waarbij ik goed luister, vraag en doorvraag en structuur aanbreng in jouw verhaal. We werken aan opmerkzaam zijn om oude patronen te doorbreken. Er wordt gebruik gemaakt van diverse methodes en technieken zoals bijvoorbeeld visualisaties, schrijfopdrachten, en andere creatieve werkvormen.

Counseling is o.a. geschikt bij vragen rondom stress en burnout, zelfvertrouwen, zelfbeeld, verstoorde energiebalans, rouw en verlies of als je onlangs veel hebt meegemaakt.

Innerchild

Inner Child therapie is een methodiek die je inzicht geeft in onverwerkte (traumatische) ervaringen uit je kinder- en puberteit. Het maakt niet uit hoe oud je bent, we hebben allemaal een kind in ons die met ons mee loopt.
Als je belemmerd wordt door terugkerende onprettige situaties dan spelen vaak oude gevoelens en ervaringen uit je kindertijd een rol. Je kunt hier tegenaan lopen in je relatie, werk of vriendschappen. Of je voelt je vaak eenzaam en kwetsbaar, zorgt niet goed voor jezelf en hebt moeite met grenzen aangeven. Je merkt dit vaak al langere tijd op maar weet niet waar het vandaan komt en hoe je dit moet doorbreken.

In onze kindertijd maken we dingen mee die pijnlijk zijn maar die we nog niet konden verwerken, gewoonweg omdat we daar te jong voor waren. Deze oude gevoelens en overlevingsstrategieën hebben hun sporen nagelaten en triggeren ons in het volwassen leven.
Met Inner Child therapie ga je terug naar de kindertijd en sta je stil bij jouw verhaal. Hierdoor wordt er een helingsproces in gang gezet. Met deze therapie leer je jezelf beter te begrijpen, goed voor jezelf te zorgen en om te gaan met moeilijke situaties. Het verleden kun je niet veranderen maar je geeft de emoties een plek en komt krachtiger in het leven te staan.

Inner Child therapie werkt heel goed bij relatieproblemen, angstklachten, verlies, eenzaamheid, somberheid, onzekerheid, conflicten

Vrouwencoaching

Vrouwencoaching is gespecialiseerde begeleiding rondom (onvervulde) kinderwens, zwangerschap, bevalling en moederschap.
De periode van zwangerschap en geboorte is een intense periode die vaak gepaard gaat met life events zoals een nieuwe baan, huwelijk of verhuizing. Dit in combinatie met hormonen en slaapgebrek is het niet gek dat veel vrouwen uit balans raken, onzeker worden en geen roze wolk ervaren. Het moederschap is een enorme verandering die erg confronterend kan zijn en soms zwaarder is dan je had verwacht en had gehoopt.

Eerlijk kunnen praten over de moeilijke gevoelens die er ook bij horen is ontzettend belangrijk en helend. Je kunt er vaak niet mee terecht bij je omgeving, je voelt je niet begrepen en alleen. Ik creëer een sfeer waarin jouw verhaal centraal staat en je alles kunt zeggen wat je op je hart hebt. Vervolgens kijken we samen hoe je je weer meer jezelf kunt voelen en op jezelf kunt vertrouwen. Ik leer je om ook voor jezelf te zorgen want dat is niet meer zo vanzelfsprekend als je moeder bent.

Als vrouwencoach bied ik ook begeleiding bij de verwerking van een traumatische bevalling. Veel vrouwen kijken negatief terug op de bevalling of hebben het zelfs als traumatisch ervaren. Dit heeft een enorme impact op hoe je de kraamtijd en eerste maanden als moeder ervaart. Ook kun je angst voelen voor een volgende bevalling of misschien zelfs een nieuwe zwangerschap niet aan durven. Ik begeleid je de bevallingservaring te verwerken en help je om te gaan met de teleurstelling, pijn en verdriet die je er bij voelt.

Ook partners kunnen getraumatiseerd raken van een heftige bevalling, hier wordt helaas maar weinig aandacht aan geschonken daarom werk ik ook regelmatig met partnersessies om samen de bevalling een plekje te geven.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen?

Meld je dan nu aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contactformulier

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Anika van Steenbergen

Nieuwe Parklaan 17

2597 LA Den Haag

KVK: 63653613
BTW ID: NL001715160B19

Bereikbaarheid

Mijn praktijk is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De haltes van bus 22 en tram 9 zijn op enkele minuten van Villa Putruwiel. Er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.