Reviews

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Anika Coaching & Counseling
Average rating:  
 46 reviews
 by Mel
Prettig contact

Anika is een prettige sparringpartner. Ze heeft iets heel liefs en zachts over zich maar is tegelijkertijd no nonsens en weet de bal feilloos bij je terug te leggen.
Een mooie combinatie van inzichtgevend, confronterend en steunend.
Dankjewel Anika.

 by Justin (25)
meer zelfvertrouwen

Toen ik bij Anika terecht kwam zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had weinig zelfvertrouwen en miste verbinding met anderen, ik isoleerde mezelf en was veel aan het piekeren. Ik heb net mijn traject afgesloten en voel me een stuk beter. Ik heb inzichten gekregen waarom ik dingen doe of juist niet doe en ben erachter gekomen welke dingen mij hebben gevormd. Ik weet meer over wie ik ben en ken mijzelf beter waardoor ik weet hoe ik mijzelf kan helpen. Ik kan nu beter om hulp vragen en voel me een stuk sterker en zelfverzekerder. Voor nu heb ik het traject afgesloten maar het is een fijn idee dat als mijn emoties mij weer in de weg zitten of als ik weer even herinnerd moet worden aan de dingen die ik heb geleerd, ik weer bij Anika terecht kan.

 by Eileen
zelfvertrouwen

Wat ben ik blij dat ik Anika tegen ben gekomen. Jaren lang liep ik al met het idee om een keer echt werk te maken van mijn onzekerheden, maar het kwam er nooit van. Met bekostiging door m'n werkgever konden we een heel mooi traject starten. De gesprekken waren zo natuurlijk, warm en fijn, het voelde vaak al thuis komen. Met de steun om naar m'n eigen gevoel te luisteren heb ik op het vlak van werk grote keuzes gemaakt, waardoor ik nu stukken gelukkiger ben in een nieuwe baan. Ik denk niet dat ik diezelfde keuze zou hebben gemaakt zonder onze sessie.

 by Kyra
voor mezelf leren zorgen

Ik heb bijna twee jaar lang bij Anika sessies gevolgd en heb daar geen seconde spijt van. Anika is zo’n lieve en warme vrouw en ondanks al mijn onzekerheid en angsten is ze altijd geduldig geweest en heeft me alle ruimte gegeven om aan te geven wat ik nodig had en heeft altijd de tijd voor me genomen. Ik kwam bij Anika met het doel om alle moeilijkheden en problemen even weg te gummen en dan weer door te gaan met presteren en mezelf overvragen, maar hier prikt ze gelijk door heen. Ze heeft me geleerd dat ik grenzen mag hebben en hier ook op mag handelen. Ze leerde me dat ik ook voor mezelf en kleine Kyra mag zorgen en hier heb ik nog dagelijks heel veel aan. Ze heeft me een spiegel voorgehouden en me doen inzien dat ik niet kan weglopen voor mijn verleden en hoe dat me heeft gevormd. Ik ben er nog niet, maar ben Anika ontzettend dankbaar voor dat inzicht nu ik nog een heel leven voor me heb. Ik raad iedereen aan om voor Anika te gaan, het is een hele waardevolle manier om voor jezelf te zorgen.

 by Man 30 jaar

Via mijn vrouw heb ik kennisgemaakt met Anika.
Door de kennis die ik verkreeg via mijn vrouw kwam ik er steeds meer achter dat het mij veel zou helpen om ook een aantal gesprekken met Anika te voeren.

In 7 gesprekken heb ik ontzettend veel geleerd over mijzelf, mijn innerlijk kind leren herkennen en hoe daarmee om te gaan. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen en ik kan nu beter emotioneel voor mijzelf zorgen.

Omdat zowel mijn vrouw als ik allebei bij Anika zijn geweest hebben we veel steun aan elkaar en kunnen we elkaar helpen. Dit is echt een verrijking in onze relatie.

Ik beveel Anika aan bij elke man en vrouw!

 by Sandra
Anika wist direct de gevoelige snaar te raken.

Na meerdere heftige gebeurtenissen in mijn leven (ziekte en overlijden van meerdere dierbaren) in een paar jaar tijd lukte het mij vorig jaar niet meer om alle ballen in de lucht te houden. Al eerder had ik er een paar keer behoorlijk doorheen gezeten, maar net als ik dacht dat ik alles weer op de rit had gebeurde er weer iets heftigs, waardoor ik nog verder wegzakte. Vooral na het overlijden van mijn vader kwam het overlijden van mijn moeder op jonge leeftijd (47 jaar) weer heel hard binnen. Het gemis was nu heviger dan ooit. Daarnaast was ik erg perfectionistisch, had ik mijn gezin waar ik alles voor deed, het huishouden en mijn drukke baan. Ik werd elke ochtend gestresst en heel gejaagd wakker, met een gevoel alsof er een strakke band om mijn bovenlichaam zat. Ik voelde me eenzaam en had een verdoofd gevoel. Ik kon me niet concentreren en mijn hoofd was vol; ik ging van de ene gedachte naar de andere en zag overal als een berg tegenop. Ik was snel geprikkeld, kende geen emoties meer, kon me nergens op verheugen en de tranen rolden vaak zonder aanleiding zomaar over mijn wangen. Toen wist ik hier moet echt iets gebeuren. Na wat zoeken op internet kwam ik op de site van Anika.

De site van Anika “Coach voor de vrouw van nu” sprak mij direct aan. Mijn eerste sessie met Anika voelde als een warm douche. Anika wist direct de gevoelige snaar te raken en het leek of er geen einde kwam aan mijn tranen. Zij wilde mij graag helpen. Het voelde direct heel goed en vertrouwd. We zijn samen een traject gestart; van gesprekken met een lach tot gesprekken met heel veel tranen. Zeker in het begin van het traject dacht ik dat ik nooit meer de ‘oude Sandra’ zou worden. Anika verzekerde mij dat het echt goed zou komen. We gingen er samen aan werken.

Na de nodige gesprekken werd ik door Anika o.a. geconfronteerd met een dwangneurose die ik inmiddels had ontwikkeld: “schoonmaken”. Anika vertelde mij dat door de heftige gebeurtenissen in mijn leven, waar ik geen controle op had, ik iets had gezocht waar ik wel de controle over kon houden: schoonmaken; hele schema’s hield ik erop na. Leuke dingen konden niet want ik moest schoonmaken…...
Tijdens één van de gesprekken wist Anika mij te overtuigen dat het zo niet langer kon, omdat het schoonmaken en de bijkomende stress mijn gezondheid niet ten goede kwamen. Daar schrok ik behoorlijk van en ik heb het roer toen volledig omgegooid (tot de dag van vandaag). Ik heb voor mezelf gekozen en het lukte mij van dingen te gaan genieten in plaats van te gaan schoonmaken.

Vanaf het eerste moment voelde het veilig en vertrouwd bij Anika. Anika is een lieve, warme en oprechte vrouw waar je jezelf kan zijn. Anika heeft me geleerd om wat minder perfectionistisch te zijn, naar mijn eigen lichaam te luisteren en goed voor mezelf te zorgen. Haar begeleiding en coaching hebben ervoor gezorgd dat de balans en de “oude Sandra” weer terug zijn!

Heel veel dank lieve Anika! Veel liefs, Sandra (55 jaar)

 by Anoniem
Terug bij mezelf

Nadat ik eindelijk had toegegeven aan mijzelf dat het niet meer alleen lukte om mijn stress en onzekerheden een plek te geven, ben ik opzoek gegaan naar een coach. Anika was de eerste en gelijk ook de laatste die ik heb gezien. Al bij het kennismakingsgesprek stelde ze precies de juiste vragen en stelde ze mij zo gerust met haar rustige stem, dat het gelijk enorm vertrouwd voelde. In de tijd daarna heeft ze mij de spiegel voor gehouden en mij het steuntje in de rug gegeven die ik nodig had om zelf weer verder te kunnen. Ik heb veel geleerd over mezelf, en ik voel me weer zoveel lichter dan voorheen. Ik ben haar enorm dankbaar!

 by anoniem
krachten en valkuilen

Ik wil je graag bedanken voor al je fijne en lieve steun en dat je er altijd voor me bent geweest. Je hebt me geholpen om inzicht te krijgen over mijn verleden en mijn gedrag te kunnen analyseren vanuit verschillende perspectieven. Je hebt me geleerd om mezelf te accepteren en waar mijn krachten liggen en ook mijn valkuilen. Ik weet nu beter hoe ik voor mezelf kan zorgen en wat mijn grenzen zijn, wat het nut is van grenzen aangeven. DANKJEWEL! Het was soms heel erg zwaar maar het harde werk was het meer dan waard. Ik kijk terug op een periode waarin er zoveel is gebeurd, ik had het niet zonder jouw hulp willen doen. Mijn leven voelt een stuk lichter. Anoniem, kunstenaar 26 jaar

 by Anoniem
Bewuster en zelfverzekerder in het leven staan

Voordat ik naar Anika ging merkte ik dat ik minder zelfvertrouwen had en daar dagelijks last van had in mijn werk. Ook bewust leven in het moment was iets wat ik moeilijk vond. Toen ik Anika ontmoette was er direct een klik. De oprechtheid, luisterend oor en zeer prettige stem maakte dat ik mij vanaf moment 1 op mijn gemak voelde. Door alle coachingsgesprekken sta ik bewuster in het leven en werk ik elke dag aan meer zelfvertrouwen. Als ik het vergelijk met waar ik stond in september, zit ik nu veel fijner in mijn vel. Echt een aanrader.

 by Vrouw (26), arts
Ik wilde wat steviger in mijn schoenen komen te staan.

Voordat ik naar Anika ging merkte ik dat ik op een punt in mijn leven was aangekomen om eens goud de touwtjes van mijn eigen geluk in eigen handen te nemen. Mijn gesprekken bij Anika zag ik dus ook als een cadeau aan mezelf. Na een gebroken relatie en even onzekerheid over de toekomst qua liefde, gezin etc. wilde ik graag weer wat steviger in mijn schoenen komen te staan. Ook was alles qua werk op een hoog tempo gegaan en vergat ik soms om daar bij stil te staan en trots op te zijn.
Door de gesprekken met  Anika leer je veel bewuster in het leven te staan en na te denken over alles wat goed gaat in jouw leven en waar je heel veel geluk en positiviteit uit kan halen zonder daar externe factoren perse voor nodig te hebben.
Begeleiding van Anika: ze praat op een hele fijne, rustige manier en geeft je veel vertrouwen. Samen kom je snel een heel stuk verder. Echt voor iedereen een aanrader op welk punt je in je leven ook staat.

Page 1 of 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»
 
Contactformulier

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Anika van Steenbergen

Nieuwe Parklaan 17

2597 LA Den Haag

KVK: 63653613
BTW ID: NL001715160B19

Bereikbaarheid

Mijn praktijk is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De haltes van bus 22 en tram 9 zijn op enkele minuten van Villa Putruwiel. Er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.
ABC